De kerk die schrijft, blijft!

Workshop

Workshop een kerk die schrijft blijft

In de workshop ‘De kerk die schrijft, blijft!’ leer je informatie te delen. Schrijvend zorg je ervoor dat je gemeenteleden betrokken blijven bij je organisatie. Daarmee neem je ze mee in de besluitvorming. Je zegt wat er gebeurd in jouw gemeente en waarom. Je leert hoe je optimaal gebruik maakt van traditionele en sociale media. Open. Uitnodigend. Aanstekelijk.

Omdat je toch schrijft, kun je maar beter nog beter  leren schrijven. Daardoor haal je meer resultaat uit je inspanning.

Wat komt aan de orde?

  • Communicatie: cruciaal in de kerk! Waarom eigenlijk?
  • Wat deel je uit je vergadering met je gemeente? En hoe?
  • Hoe schrijf je kort en goed? En hoe zelfs uitnodigend en aansprekend!?

Een workshop waarin je zelf aan de slag gaat. Heel concreet. Je leert delen. Je leert en deelt met je medeleerlingen. Je ontvangt constructieve feedback.

De kerk die schrijft, blijft!

Workshop: schrijven voor kerkmensen.

Voor wie?

Deze workshop is geschikt voor iedereen die in en voor de kerkelijke gemeente schrijft. Scriba’s, secretarissen, notulisten, predikanten, kerkelijk werkers, webredacteuren, kerkbladredacteuren, kerkrentmeesters. Iedere schrijver die graag wat support krijgt om zijn boodschap beter onder de aandacht te krijgen.

Hoe lang?

De workshop duurt een dagdeel van 2 á 2,5 uur.

Hoeveel deelnemers?

Bij minimaal 4 deelnemers gaat de workshop door

Smaakt naar meer?

Je zou kunnen zeggen dat deze workshop werkt als een snelle eye-opener. Het bepaalt je bij het WAAROM van goed schrijven en HOE en WAT helder te communiceren. Natuurlijk zijn terugkommomenten te plannen, wanneer je er echt werk van wilt maken. Als je eenmaal de smaak te pakken hebt. We komen dan weer bij elkaar om ervaringen te delen. We geven feedback op elkaars schrijverijen. En we gaan een spade dieper! Tips en tricks. We blijven praktisch en concreet.