De kerk die schrijft, blijft!

Workshop

Workshop een kerk die schrijft blijft

Volg de workshop ‘de kerk die schrijft, blijft!’ Deze workshop leert je effectief schrijven. Daarmee verhoog je de betrokkenheid van je gemeenteleden.

Wanneer je schrijft over je gemeente zorg je ervoor dat je gemeenteleden betrokken blijven. Door te informeren neem je ze ook mee in de besluitvorming van de kerkenraad. Je verteld wat er gebeurd in jouw gemeente en waarom. Je leert in de workshop verder hoe je optimaal gebruik maakt van traditionele en sociale media. Open. Uitnodigend. Aanstekelijk.

Omdat je toch schrijft, kun je maar beter nóg beter leren schrijven. Want daardoor haal je in dezelfde tijd meer resultaat uit je inspanning.

Wat leer je in de workshop?

  • Communicatie: cruciaal in de kerk! Waarom eigenlijk?
  • Wat deel je uit je vergadering met je gemeente? En hoe?
  • Hoe schrijf je kort en goed? En hoe zelfs uitnodigend en aansprekend!?

Een workshop waarin je vooral zelf aan de slag gaat. Heel concreet. Je leert schrijvend delen. En je hoort van de ervaring van anderen. Verder ontvang je constructieve feedback waar je mee verder kunt.

De kerk die schrijft, blijft!

Workshop: schrijven voor kerkmensen.

Voor wie?

Deze workshop is geschikt voor iedereen die in en voor de kerkelijke gemeente schrijft. Dus voor bijvoorbeeld scriba’s, secretarissen, notulisten, predikanten, kerkelijk werkers, webredacteuren, kerkbladredacteuren, kerkrentmeesters. Voor iedere schrijver die zijn boodschap effectiever onder de aandacht wil krijgen. En voor iedereen die graag eens wat support krijgt

Hoe lang?

De workshop duurt een dagdeel van 2 á 2,5 uur.

Hoeveel deelnemers?

Bij minimaal 4 deelnemers gaat de workshop door.

Smaakt naar meer?

Deze workshop werkt als een snelle eye-opener. Het bepaalt je bij het WAAROM van goed schrijven, HOE je dat doet en WAT helder te communiceren. Natuurlijk zijn terugkommomenten te plannen, wanneer je er echt werk van wilt maken. Want als je eenmaal de smaak te pakken wil je natuurlijk meer! In een vervolgsessie(s) komen we dan bij elkaar om schrijverservaringen te delen. Zaken waar je tegenaan loopt komen aan de orde. En lossen we op! Hoe kom je bijvoorbeeld aan inspiratie? Heb je al last van een ‘writer’s block‘ 😉 Hoe dan verder?  We geven feedback op elkaars schrijverijen. En we kunnen een spade dieper! Tips en tricks. De opzet blijft praktisch en concreet.