Een wervende website

of het praktijkvoorbeeld van hoe een koe een haas vangt 😉

wervende website - praktijkvoorbeeld

Een wervende website is voor een kerk belangrijk. Ik maakte er ook één voor onze kerk. Zo goed en aansprekend dat een dominee solliciteert op de vacature. Hoe dat ging? Leest dit praktijkvoorbeeld.

Hij zocht iets anders

en vond veel meer!

Hoe een koe een haas vangt…

Een dominee zoekt naar aanvullende informatie over de doop. Hij speurt internet af en komt op onze site terecht. Wij hebben daar ooit een uitgebreid verhaal geplaatst over dopen | de betekenis en het waarom

In onze gemeente is een actieve gespreksgroep van doopouders. Bij de start van deze gespreksgroep vond ik het een goed idee om bij de uitnodiging een verwijzing te maken naar algemene informatie over de doop. We voegden er ook een lijstje veelgestelde vragen aan toe. Hierin geven we antwoord op vragen die we in het verleden tegenkwamen. Het is een online document dat voor iedereen bereikbaar is wanneer dat te pas komt.

De dominee die dit speurend tegenkomt, vindt het een goed verhaal. Daar heeft-ie wat aan! Op welke website zit hij eigenlijk? Hij leest nieuwsgierig verder en komt op de activiteiten van onze gemeente terecht. Hij komt de missie van de gemeente tegen. Dat spreekt aan! En hij ziet dat er een vacature is voor een predikant. Daar gaat hij eens over nadenken…

Niet lang daarna valt de sollicitatie op de digitale deurmat.

De website is het visitekaartje van je kerk

kijk er daarom regelmatig naar of het nog klopt

Wat nemen we hiervan mee?

De website van je kerk is het visitekaartje van je gemeente. Spreekt de informatie aan? Is het een wervende website? Komt de sfeer overeen met wat men zoekt? Dan zet het mensen in actie.

Goed om bij stil te staan. Ook als je geen vacature hebt. 😉

Lang verhaal kort: Check je website!

Je website is belangrijk. Dus is het een goed idee deze regelmatig te (laten) checken. Ik geef je alvast een paar zaken waardoor je website beter wordt.

  • Is alle informatie juist?
  • Is alles goed vindbaar en overzichtelijk?
  • Sluit je website aan bij de missie van je kerk?
  • Werken de links nog?
  • Hoe ga je om met auteursrecht – publicatie van liturgieën met liedteksten?

Ik kijk graag – als betrokken buitenstaander – met je mee en geef je om te beginnen gratis advies.